Kandungan Indeks Glisemik Rendah Dalam Makanan Membantu Penurunan Berat Badan
Kandungan GI (Indeks Glisemik)yang rendah dalam makanan membantu penurunan berat badan. ESP Shaklee mempunyai GI sebanyak 39 sahaja. Makanan yang mempunyai GI yang rendah dapat meningkatkan rasa kenyang berbanding makanan yang mempunyai Indeks Glisemik (GI) tinggi. Jika kita makan makanan yang mempunyai GI rendah, tempoh kenyang lebih lama. Bila kita kenyang dalam tempoh yang lama, kuranglah kekerapan kita mengambil makanan lain. Ia membantu dalam mengurangkan berat badan dan membantu kehilangan lemak dalam badan. Selain memberi rasa kenyang yang lama, esp dapat membantu mengekalkan dan membina otot. Disamping dapat memberikan tenaga segera. Ia boleh diambil oleh mereka yang sukar atau mempunyai kekangan untuk menyediakan atau tidak berkesempatan untuk makan pada waktu bekerja. Esp juga sangat sesuai bagi mereka yang menghidap diabetis. 32 Kebaikan dan Kelebihan Lain ESP 1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang tidak bersifat keasi